Dostava in vračila

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so končne in ne vsebujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1. Cene so označene v evrih (EUR). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine sportinus.si Cena ne vključuje dostave, razen v primeru ko vaš enkratni nakup znaša 60 EUR ali več. Vrednost poštnine, ki v Sloveniji znaša 2.70 € (v primeru odkupnine 3.80 €), se izpiše ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik po odpremi naročenih izdelkov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca ter ga obenem priloži še pošiljki. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Dostavo naročenih izdelkov na območju Slovenije in v tujino izvaja Pošta Slovenije.

Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku Pošte Slovenija in se izračunajo samodejno ob naročilu izdelkov. Naročila, oddana preko spleta do 16. ure, bodo obdelana in odposlana najkasneje v 5 delovnih dneh. Dostava kupcu preko Pošte Slovenije pa je praviloma v naslednjih treh delovnih dneh. Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila in za področje Slovenije znaša 2.70 €, v primeru plačila po povzetju (odkupnina) pa 3.80 €. Dostava izven Slovenije znaša 6.90 €, plačilo po povzetju v tujini ni možno. Za hitrejšo dostavo se je potrebno dogovoriti po telefonu oziroma elektronski pošti.

Naročene izdelke boste prejeli v roku 8 delovnih dni od dneva naročila.

Naročila, oddana preko spleta do 16. ure, bodo obdelana in odposlana najkasneje v 5 delovnih dneh. Dostava kupcu preko Pošte Slovenije pa je praviloma v naslednjih treh delovnih dneh od oddaje Pošti Slovenija.

Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima potrošnik pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@sportinus.si, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni pisno ali po elektronski pošti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.

Povratna pošiljka vrnjenega blaga mora biti oddana v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe na sedež prodajalca: SPORTINUS, Boris Zajko s.p. Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se NE šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži z vso priloženo dokumentacijo in original računom. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Po prejemu nerabljenega, nepoškodovanega blaga v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, vam skladno z zakonom (najkasneje v 15 dneh po prejemu blaga) vrnemo prejeto kupnino.

Po določbi tretjega odstavka 43.d. člena ZVPot podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.

Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.


Košarica